Jak Tatchenta vyloupila Třešť

Na začátku tohoto dlouhého spamu bych Vás rád poprosil, abyste se pohodlně usadili a donesli si něco na pití. Kdo si myslí, že to nevydrží, tak klidně i něco na jídlo. Provedu Vás turnajem v Třešti od jeho zmateného pátečního začátku až do parádního sobotního vyvrcholení. Připravte se, začínáme :)

Jak to všechno začalo?
Na turnaj nás přihlásil Márty, když se o něm dozvěděl od Blonďáka. Posledního ročníku se prý zúčastnilo 20 týmů, už toto číslo nás naplnilo dojmem, že Tatchenta zažije těžkou zkoušku. Cca 14 dní před turnajem nás nejvíce zaměstnávala otázka, jaké složení budou mít naše dva týmy. Přemýšleli jsme nad variantou, která se osvědčila při posledním turnaji u nás, kdy do Áčka šli nejlepší hráči a suverénním způsobem turnaj vyhráli. Druhou variantou bylo složit dva stejně silné týmy a pokusit se s oběma atakovat nejvyšší příčky. K našemu nemilému překvapení toto dilema rozsekli sami pořadatelé, když nám v pondělí zaslali oznámení, že začátek turnaje se přesouvá ze soboty na pátek na 15 hodinu :roll: . Díky tomu se nám zcela rozpadl kádr, protože několik hráčů mělo rezervovaný pouze víkend a né pátek. Nakonec jsme po několika telefonátech a dohadech na ICQ měli připraveni tyto hráče:
Marw, Márty, Sířa, Jéňa (mohl nastoupit pouze v pátek), Míra, George, Martínek a do brány Pavel. Proto jsme museli turnaj sehrát jen s jedním týmem.

To ale nebylo všechno. Ve čtvrtek večer nám pořadatelé napsali, že začátek se opět posouvá, nyní na 16 hod. To se nakonec ukázalo jako výhodné, měli jsme více času před odjezdem. Bohužel na poslední chvíli vypadl ze sestavy George (naražený prst). I přes tyto počáteční zmatky jsme vyrazili v pátek ve 14:45 od zastávky do Třeště, plni očekávání. Nevěděli jsme, co nás čeká, protože turnaj se měl losovat až na místě. Jediné co jsme věděli, bylo, že se bude účastnit 6 týmů… Jen dodám, že auta brali Márty a Jéňa.

V poslední době to pro nás byl druhý turnaj „kdy se o něco hrálo.“ Startovné činilo 50 Kč,- na hráče, takže jsme se mohli kochat pohledem na poháry, které čekaly na tři nejúspěšnější družstva :arrow:

Po příjezdu do Třeště jsme se nahrnuli do první ze dvou „turnajových“ tělocvičen. Všichni jsme se převlékli a šli seznámit s hrací plochou. To jsme ale nevěděli, že zmatky budou pokračovat i zde. Asi po 20 minutách jsme museli přejít v mrazu do haly číslo 2 8O . Tam se nakonec odehrál jen jeden zápas naší skupiny mezi námi a -kKo- Třešť (hrací doba 3 x 10 minut). Druhé plánované utkání s Future (Forture) – pravda asi leží někde uprostřed – bylo kontumováno (tým vůbec nedorazil). Ze skupiny tedy postoupili Tatchenta a -kKo- Třešť.

Pojďme se blíže podívat na jediné dnešní utkání:
Zápas začal s půlhodinovým zpožděním, v 16:35 a od začátku se bylo na co koukat. Protože se hrálo snad v ještě menší tělocvičně než je u nás, více než kombinace, byly vidět střely z jakékoliv pozice. Dalo by se říct, že kdo víc střílel, musel vyhrát :D . Navíc branky byly o několik cm větší, než jsme zvyklí, takže se brankáři stali jakýmisi „statisty“ :P . První třetina nabídla nejvíce gólů, oba týmy se snažily o maximální střelbu, ale žádnému se nepodařilo odskočit víc než o tři branky. Skóre po první třetině 6:3 pro nás.

Ve druhé třetině jsme chtěli pokračovat v aktivní hře, ale dobře hrající -kKo- nám to moc nedovolovalo. Hrálo se ve velkém tempu, kterému nestačil ani rozhodčí… Občas se upískl opravdu podivuhodným způsobem. O góly se podělili Márty s Mírou.
Průběžné skóre 8:5.

Před závěrečnou částí jsme tedy měli náskok tří gólů, který jsme chtěli udržet a ještě více soupeři odskočit. Bohužel se nepovedlo, brzy jsme se dostali pod tlak a několik náhodných gólů pošramotilo naše útočné sebevědomí. Zbytečně jsme se zatáhli a nechali do sebe „bušit.“ Není divu, že jsme toto dějství prohráli 1:4 a ztratili tak nadějně rozehraný zápas. Jediným úspěšným střelcem byl opět Míra, skórující v každé třetině ;) . Konečný stav 9:9.

Střelecká tabulka:

1. třetina 2. třetina 3. třetina Celkem gólů
Míra | | | 3
Marw | | - 2
Márty | | - - 2
Martínek | | - - 2
Sířa - - - 0
Jéňa - - - 0

To byl tedy pátek, podařilo se nám kvalifikovat dál, i když jsme odehráli pouze jedno utkání. Chtěli jsme si s -kKo- dát ještě přátelák, ale na tak dlouho tělocvična zamluvená nebyla.

SOBOTA:

Po bezesné noci, kdy každý zpytoval svědomí a přemýšlel, jak jsme mohli promarnit třígólové vedení, jsme se sešli v 7:45 a odjeli do Třeště na pokračování. Tentokráte řídili Sířa s Marwem. Jéňa (jak je již poznamenáno výše) s námi neodjel. I kdyby mohl, stejně by ho asi nepustil oteklý nárt (následek špatného došlapu ze zápasu s -kKo-).

Když jsme dorazili na místo, raději jsme se osobně ujistili u organizátorů, zda jsme ve správné tělocvičně :lol: . Naštěstí bylo vše v pořádku a mohli jsme se těšit, že si zahrajeme na větším hřišti, než den předtím. Těsně před zahajovacím utkáním, došlo ještě ke dvěma dost podstatným změnám v systému: protože se v pátek kvalifikovala 4 mužstva, bylo rozhodnuto, že se bude hrát pouze tabulka (každý s každým) a o vítězi rozhodne bodový zisk. Druhou změnou bylo zkrácení zápasu z plánovaných 3 x 10 na 2 x 10 minut ;) . To jsme přivítali s nadšením, protože na střídání jsme měli jen dva hráče.

Pro úplnost naše dnešní sestava: bránaPavel, obranaMarw, Sířa, útokMárty, Míra, Martínek

Věřím, že už nás znáte, proto není důvod, psát kdo je kdo :mrgreen:

Zahajovací utkání jsme obstarali my proti Flyers Jihlava. Pro nás zcela neznámý soupeř. Už podle prvních dojmů, se mělo jednat o silný celek a rozhodně adepti na titul. Naše odhady se potvrdily a diváci mohli sledovat zahajovací utkání jak se sluší a patří. Nabídlo nejkrásnější podívanou dne ;)

V první půlce se obě mužstva „seznamovala“. Hrálo se ve velkém tempu a brankáři často čelili nebezpečným střelám. My jsme v útoku spoléhali na bombarďáka Míru a ten se nám odvděčil gólem, přidal se i Márty. Bohužel jsme i dvakrát inkasovali, a tak bylo průběžné skóre 2:2.

Do druhé půlky jsme nastoupili s cílem zahájit turnaj vítězstvím a také jsme si za ním tvrdě šli. Když Míra zrušil remízový stav a poslal nás do vedení 3:2, doufali jsme, že utkání zvládneme. Naši euforii, ale brzy zchladili hráči Flyers, když dokázali během jedné minuty dvěma góly otočit průběh zápasu ve svůj prospěch. Zvlášť druhá trefa byla velmi smolná: Márty na střídačce zavolal „jedem“ a hráč Flyers rozehrál buly, krátce po Mártyho výkřiku rozhodčí zapískal a my přestali hrát v domnění, že se píská faul. Tomu ale tak nebylo a mezi stojícími hráči Tatchenty se prosmýkl soupeřův útočník a pohodlně skóroval… :cry: Do konce zbývaly asi 2 minuty a právě v nich se ukázala velikost našeho týmu. Soupeře jsme sevřeli obrovskými kleštěmi a snažili se skórovat. Jedna za střel se ujala a Míra vyrovnal 1,5 minuty před koncem! Jihlaváky tento gól překvapil, a tak jsme pokračovali v náporu. Už se zdálo, že utkání skončí nespravedlivou remízou, když Márty z posledních sil napálil míček bekhendem od půlky a ten k údivu všech zapadl za záda soupeřova brankáře! Do konce zbývalo 30 vteřin, ve kterých jsme se stáhli před Pavla a společnými silami dokázali výsledek udržet! Veledůležité utkání tedy vyznělo v náš prospěch 5:4.

Na druhé utkání jsme si museli zhruba hodinu počkat. Sehráli jsme ho s Orlem Třešť, mj. také nový soupeř. Své první utkání odehrál velmi dobře, takže nás nečekalo nic lehkého. Match zahajovala, stejně jako v našem prvním zápase, sestava s Marwem v obraně a dvojicí Míra – Martínek v útoku. Před úvodním buly jsme si řekli, že zkusíme brzy skórovat. Jaké však bylo naše překvapení, když jsme po 1,5 minutě vedli 3:0 :D . S pocitem dobře odvedené práce jsme tedy vystřídali :P . Dál jsme hráli velmi pozorně, a když se podařilo soupeři dvěma góly korigovat, opět jsme odskočili na rozdíl tří branek.

Do druhé půle jsme si přinášeli vedení 5:2. Všichni jsme živě pamatovali na promarněný páteční zápas s –kKo- , proto byla naší prioritou zabezpečená obrana. Soupeře jsme vymazali ze hřiště, ani náznakem se nedokázal přiblížit ke hře, kterou předváděl ve svém prvním zápase. V tomto dějství se opět prosadila naše bratrská dvojice Márty-Míra a také díky Pavlovi, který inkasoval jen jednou, jsme vyhráli 3:2.
Zápas pak celkově 8:4. Toto vítězství nás v tabulce posunulo hodně vysoko a ten, kdo říká, že v tu chvíli nepřemýšlel o vítězství, je lhář :P

Naše závěrečné vystoupení proti -kKo- Třešť následovalo hned po vítězné bitvě s Orlem. Do zápasu jsme vstupovali s vědomím, že k prvenství v turnaji nám stačí remíza. Na tuto ošemetnou strategii jsme se nechtěli spolehnout. Naopak, chtěli jsme své účinkování zakončit stylově – výhrou. Naše zahajovací sestava se prosadila po několika vteřinách hry a proti ještě trochu alkoholem opojenému soupeři ( :lol: ) jsme neměli problém skórovat znova. První půli jsme tedy vyhráli vysoko 7:1.

Do druhého dějství jsme nevstoupili nijak zázračně. Soupeř se rozehrál, my si však mohli dovolit polevit v tempu. Výsledkem bylo několik nebezpečných střel, které však Pavel skvěle vykryl. Všichni jsme se už viděli s pohárem v ruce, takže není divu, že jsme vstřelili už jen jeden gól (po parádní kombinaci s Mártym zavěsil Marw). Soupeř dal o branku více a tak tuto půli vyhrál 2:1.
Celkově jsme se však radovali nejen z vítězství 8:3, ale i ze zaslouženého prvenství v turnaji!

Fotku s mistry si nemohly nechat ujít naše fanynky Helča (vlevo), Žaneta (uprostřed) a Lucik

Střelecká tabulka:

Flyers Orel -kKo- Celkem gólů
Míra | | | | | | | | | 9
Marw - - | | 2
Márty | | | | | | | 7
Martínek - | | | 3
Sířa - - - 0
Zápasy, jak šly za sebou:
1. Flyers Jihlava – Tatchenta Zhoř 4:5
2. Orel Třešť – -kKo- Třešť 4:3
3. Flyers Jihlava – -kKo- Třešť 8:4
4. Orel Třešť – Tatchenta Zhoř 4:8
5. -kKo- Třešť – Tatchenta Zhoř 3:8
6. Flyers Jihlava – Orel Třešť 3:4
Pořadí týmů:
1. Tatchenta Zhoř
2. Orel Třešť
3. Flyers Jihlava
4. -kKo- Třešť

Hodnocení:
Pavel – dnes je mojí milou povinností začít od brankáře. Pavel byl dnes vynikající, podal po všech stránkách perfektní výkon. Pořád dokola se tvrdí, že zápasy se hrají na góly..to je pravda, ale často se zapomíná na brankáře. Ten náš byl dnes nejdůležitějším článkem v naší cestě za titulem ;) . Proto není divu, že pohár za vítězství v turnaji převzal právě on. Jen tak dál! ;)
Sířa – sice dnes jako jediný neskóroval, vynahradil to však dobrou hrou v obraně. V závěru se hodně tlačil do útoku a chtěl se také zapsat do střelecké tabulky, bohužel, nepovedlo se ;)
Marw – „podle mě nejdisciplinovaněji dodržoval své obranné povinnosti, vzadu opět jistota, ale na tomto turnaji byla víc než obvykle třeba jeho výpomoc útoku, kterou tentokrát přetavil ve dvě branky (jednu z nich vsítil po stylové kombinaci, při které soupeř nevěděl kdo je kdo je kdo :D )“ (moje hodnocení napsal tradičně Márty)
Márty – náš kapitán hrající bez pásky :D . Dnes se opět ukázalo, jak moc je důležitý pro náš tým. Byl spojovacím článkem mezi obranou a útokem, rozjížděl téměř každý náš útok. Jeho nejsvětlejší moment nastal hned v prvním zápase, když se mu na pokraji sil podařilo skórovat a rozesmutnit hráče Flyers :P . Prostě paráda
Míra – fenomenální útočník, kterého nám může každý tým závidět ;) . Stal se opět nejlepším střelcem našeho týmu a možná i turnaje. V těžkých chvílích se na něj můžeme spolehnout (viz první zápas). Bez jeho gólů bychom moc šancí na titul neměli. Navíc se i zodpovědně vracel, takže další bod navíc ;)
Martínek – dnes měl přetěžký úkol – nahradit své absentující útočné kolegy Vaška a Vojtu. A splnil ho do puntíku. Předvedl hodně běhavý výkon, svědčila mu hlavně spolupráce s Mártym. Krásně nám také zabrnkal na nervy, když minul ve třech tutových šancích prázdnou bránu :D . I přesto zaslouží pochvalu ;)

Co říci závěrem?
Turnaj se organizátorům sice trochu vymknul z rukou, brzy však dokázali zakročit a dohrál se ve velkém stylu. Atmosféra při předávání mluví za vše – tleskalo se všem a velmi dlouho ;) . Ještě tak dva ročníky a nebudu mít co kritizovat :oops: . Rádi se příště zúčastníme, pokud budeme pozváni.

Těm, kdo se prokousali až sem, blahopřeji :) . Čeká na Vás sladká odměna v podobě FOTEK z pátku a soboty. Navíc si můžete STÁHNOUT i dvě krátká, trapná videa :lol:

marw

3 comments to “Jak Tatchenta vyloupila Třešť”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. mistři, styl článek 8)

  2. Blondak says: -#1

    :) Good work :)

  3. To byla fuška :) sikula Marw :D

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP