Open game 2011

Na konci června jsme se již potřetí zúčastnili jednoho z největších florbalový turnaj v ČR brněnského Open game 2011. Stejně jako předchozí dva roky jsme bojovali v kategorii amatérů, do které se letos přihlásilo 53 týmů.

V základní skupině nás čekali čtyři soupeři a pouze první tři z této pětičlenné skupiny měli jistý postup do prvního kola play-off. Týmy na čtvrtém a pátém místě musely bojovat v předkolech.

Silnou skupinu jsme zahájili proti týmu Poupátka, od začátku na nás byla patrná nerozehranost a nervozita, protože od konce ligy a tedy posledního našeho zápasu uplynula už hodně dlouhá doba. Soupeř byl jasně lepší a my jsme neustále pouze dotahovali, slepenými třemi góly se nám dokonce podařilo dostat se do vedení, která však trvalo jen okamžik a po rozehrání soupeř okamžitě vyrovnal a přidal další branky. Konečný výsledek 6:10.

Neméně kvalitní protivník nás čekal v druhém utkání proti FBC Tornados Hradec Králové, obranná taktika zde ale zafungovala a my se tak mohli radovat z prvního bodu za remízu 1:1.

Po výhře jsme sahali proti třetímu soupeři – Imperiu, vedení 5:2 jsme ale díky katastrofickému závěru neudrželi a opět získali pouze jeden bod za remízu 5:5, v tomto případě se však jednalo o ztrátu.

Reputaci jsme si příliš nevylepšili ani v našem závěrečném duelu skupiny proti O.L.D.I.E.S. I přesto, že šlo o vyrovnanou partii, zkušenější soupeř si zisk bodů s přehledem pohlídal. Pro nás to znamenalo porážku 1:6.

Se skóre 15:24 a pouhými dvěma body na nás zbylo čtvrté nepostupové místo a čekalo nás tedy předkolo, ve kterém bychom se v případě prohry s turnajem rozloučili jako jedni z prvních.
Do cesty k postupu nám los postavil FBC Sokol Slavkov, z naší strany se jednalo o nejlepší zápas na turnaji, vše nám vycházelo, pavouci v rozích soupeřovi branky měli co dělat  Zasloužené vítězství 9:4 nám ale v další části turnaji přiřadilo za soupeře tým Pacovských Honzíků, které jsme ještě nikdy v žádném střetnutí nedokázali porazit. A stejně to dopadlo i tentokrát, soupeř se rychle dostal do vedení, které si i přes to, že se jednalo o poměrně vyrovnaný zápas, dokázal poměrně v klidu udržet. Výsledek 7:12 znamenal konec nadějí na lepší umístění.

Celkový pocit z turnaje je spíše negativní, všichni jsme určitě čekali lepší výsledky i umístění, jediné vítězství ze šesti zápasů není moc dobrá vizitka, i přesto, že konkurence je zde velká. Ale i tak se už těšíme na další ročník, při kterém Tatchenta určitě nebude chybět.

márty

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP