Velikonoční turnaj Dačice

Nejenom ligovými zápasy živa jest Tatchenta, a proto jsme s velkým očekáváním zajeli do Dačic, kde se konal druhý ročník Velikonočního turnaje. Naše poslední vystoupení v místní hale skončilo 2. místem, na medaile jsme proto chtěli dosáhnout i tentokrát. Zhořská reprezentace čítala celkem osm hráčů – v brance Pavel, do pole potom Marw, Márty, Véňa, Zip, KriM, Martínek a Kjub.

Systém turnaje byl nemilosrdný, z pěti čtyřčlenných skupin postupovali do čtvrtfinále pouze vítězové a společně s nimi ještě tři týmy z druhých míst s největším počtem bodů.
Los nám přiřadil do skupiny následující soupeře FBC Loupák.cz, Kudrnáči a Jiskra Chladnější. Do turnaje jsme vstoupili zápasem proti prvnímu ze jmenovaných, kvalitního soupeře jsme ale jasně přehráli ve všech ohledech včetně přesvědčivého výsledku 6:2. Abychom mohli reálně pomýšlet na postup, bylo nutné si ze zápasu s Kudrnáči odnést tři body za vítězství, proti outsiderovi skupiny však šlo o jednoznačnou záležitost a výhrou 8:0 jsme si podstatně vylepšili skóre, které nám již zajistilo postup do čtvrtfinále z druhého místa. Díky lepšímu skóre nám k vítězství ve skupině stačila remíza s papírově nejsilnější Jiskrou, dlouho se nám dařilo postupovou remízu držet, bohužel ale přišla chyba v obraně pár vteřin před koncem zápasu a inkasovaný gól. Prohra 1:2 nás tedy odsunula na druhé místo, mezi 8 postupujících jsme se však vešli.
Ve čtvrtfinále jsme narazili na našeho oblíbeného soupeře FBC Sádla Jihlava, která nás ještě nedokázala porazit a nepodařilo se jim to ani teď. Vyrovnaný zápas jsme však dotáhli do vítězného konce a jasnou výhrou 4:1 postoupili do semifinále. Zde nás však potkal soupeř z Pacova – Pacovští Honzíci, který se naopak ještě nepodařilo porazit nám. A historie se opakovala, i přes závěrečné drama a hru bez brankáře si Honzíci vystříleli výhrou 5:2 finále a na Tatchentu zbyl „pouze“ souboj o třetí místo.
Pořád se však hrálo o medaile a motivace nechyběla. Tým The Nightmares jsme měli podle hry, kterou předváděli jednoznačně porazit a počátek zápasu tomu i odpovídal, rychle jsme vstřelili branku a zápas jasně ovládali, uspávací hra soupeře začínala být však stále nebezpečnější a efektivní = 2 střely na branku – 2 góly. I přesto, že jsme všechny síly vrhli do útoku a hrálo se prakticky jen na jedné polovině, obrat se nepodařil.
Zhoř tedy v konkurenci 20 týmů obsadila 4. příčku, která je však vzhledem k průběhu turnaje zklamáním.

Dík patří určitě pořadatelům za skvěle zvládnutou organizaci turnaje, příští rok určitě nashle.

márty

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP