Tatchenta JEDE !!

Po zimní přestávce začala druhá polovina soutěže, ve které chceme ještě vylepšit bodový zisk z předchozích zápasů a tím pádem i postavení v tabulce, nečeká nás ale nic jednoduchého.

Sedmý turnaj – 8.1. Ledeč nad Sázavou.

První turnaj v roce 2011 pořádala Přibyslav v hale v Ledči nad Sázavou, na kterou jsme neměli příliš dobré vzpomínky, vzhledem k výprasku v premiérovém ligovém zápase se Sabots. Tentokrát však bylo všechno jinak.

Jako první jsme tedy nastoupili proti týmu FBŠ Sabots Jihlava C, hrál se oboustranně opatrný zápas, protože i Sabots pomýšlí na nejvyšší příčky. První gól padl v 7. minutě bohužel, do naší sítě. Zápas byl ale podstatně vyrovnanější než v posledních střetnutích a po první třetině bylo skóre zaslouženě 1:1. Postupem času jsme byli lepším týmem na hřišti my a dokázali jsme to vyjádřit i gólově a ve druhé třetině dokázali nastřílet tři a v poslední dokonce čtyři branky. I přes naše tři oslabení, kdy byli vyloučeni postupně Jéňa, Vojta a Jarda, jsme dokázali zvítězit 8:3. Vidina udržení prvního místa i po tomto turnaji se tedy zdála být opět realističtější.

Museli jsme však udělat jeden podstatný krok porazit Třebíč, která přijela s kvalitním a širokým kádrem. Bylo jasné, že nic jednoduchého nás nečeká. A od začátku to byl boj, měli jsme mírnou převahu, výpady soupeře však byly o to nebezpečnější. Do poloviny zápasu jsme si ale dokázali vypracovat náskok 3:0, Pavel v bráně se rozhodně nenudil a opět držel naše šance hodně vysoko. Z jednoznačného výsledku se ale rychle stalo drama a dva góly soupeře v naší brance byly alarmující. Neznervózněli jsme, naopak podařilo se nám využít přesilovku a pak vstřelit ještě jeden gól ze standartky. Třebíč ještě v závěru upravila skóre na konečný výsledek 5:3.
Dokázali jsme tak podruhé porazit oba soupeře a naši nejistou pozici na prvním místě si o malý kousíček vylepšit.

Osmý turnaj – 6.2. Jihlava.

O bezmála měsíc později nás v jihlavské hale SK čekal dvojzápas, který mohl výrazněji upevnit naši vedoucí pozici, ale také nás poslat tabulkou strmě dolů.

První zápas proti Přibyslavi sliboval velký boj, což se doslova potvrdilo. Soupeř nás od začátku zatlačil, asi pětkrát v krátkém časovém rozmezí čelil Pavel brejkům soupeře, se všemi si však poradil a neskutečně nás podržel. Hrál se tvrdý florbal s fauly na obou stranách, vypovídá o tom statistika vyloučení – 12 trestných minut na naší straně a ještě o minutu více na straně Přibyslavi. Góly jsme však stříleli jenom my, první branku dával Vojta až ve třinácté minutě první třetiny, pak už se skóre postupně navyšovalo v náš prospěch, a to až na stav 6:0. Za zmínku určitě stojí Véňovi dva góly při našich oslabeních. Přibyslavi se podařilo dvakrát skórovat až v poslední třetině, na výsledek 8:2 a tři body pro nás to však nemělo vliv.

O nic jednodušší zápas náš čekal proti Bystřici, která přijela i s posilami z A-týmu. Které prokazovaly své kvality již od první vteřin, po 23 sekundách jsme totiž prohrávali 0:1. Dokázali jsme ale na tempo a hru soupeře rychle reagovat a zápas vyrovnat, zvrátili jsme skóre na 3:1 a vše vypadalo nadějně, podobný obrat se ale povedl i Bystřici a výsledek 4:5 v náš neprospěch a řada dalších šancí, při kterých podržel Pavel dávaly trumfy do rukou soupeře. Posledních patnáct minut však bylo našich, z odhodlání konečně proti Bystřici bodovat vyplynul náš velký tlak a čtyři branky, které přinesly vítězství 8:5 a nečekané tři body.
Tento turnaj byl pro nás specifický také tím, že jsme se představili před poměrně velkým publikem, všem, kteří se přijeli podívat a podpořit nás tedy mnohokrát děkujeme a doufám, že se budeme vídat častěji.

První místo se nám tak stále daří držet, příště však zajíždíme do Bystřice, kde nás bude čekat Žďár a Jihlava D. Tento turnaj také pořádáme, takže bude o pár starostí navíc, doufejme, že se nám vše podaří opět bez problémů zvládnout, včetně obou zápasů.

Márty

Has one comment to “Tatchenta JEDE !!”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Z.I.P says: -#1

    PALEC HORE Márty ! :)

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP