Druhá polovina shrnutí z první poloviny soutěže !

No vzhledem k tomu, že redaktoři (resp. redaktor našeho webu Tatchenta Times) sliboval shrnutí druhé poloviny soutěže již před Vánocemi, nezbývá než se omluvit. Všichni se na toto počtení zajisté těší, proto neváhejte a hltejte text plnými doušky.

Čtvrtý turnaj – 30.10.2010. Třešť

Hned další týden se konal v pořadí čtvrtý turnaj, tentokrát v Třešti. Jako první nás čekalo béčko Třebíče a druhý zápas nevyzpytatelný tým FBŠ Jihlava D.
Jako úspěch jsme si stanovili opět minimálně jedno vítězství, tři body jsme nutně potřebovali i k udržení postavení v tabulce.
Do prvního zápasu jsme vstoupili lépe my a už po dvou minutách Ota otevřel skóre. Tím ale otevřel nevídanou přestřelku, ve které jsme ale neustále tahali za kratší konec. Vždycky když se nám podařilo vyrovnat, soupeř prakticky okamžitě opět zvýšil vedení. Víc se mu ale odskočit nepodařilo. Je asi nutné zmínit, že prakticky všechno hrál Třebíči, jeden hráč, posila z áčka. Táhl všechny akce, a když nebyl na hřišti, byl soupeř poloviční a hra vypadala naprosto jinak.
I z tohoto důvodu jsme byli s bodem a remízou 6:6 více než spokojeni.
Potřebovali jsme ho ale potvrdit v druhém zápase proti Jihlavě. Za ty pro změnu nastoupil celý tým juniorů. Hrál se vyrovnaný zápas, a proto skončila první třetina bez gólů. Obrázek hry se nezměnil ani v dalším dějství. Ke zvratu došlo po Vojtově střele z poloviny hřiště, která propadla až za záda jihlavského golmana, kterému výborně clonili útočníci. Ještě veseleji bylo po druhé brance, tentokrát se trefil Ota. Vyhlídky na tři body byly podstatně reálnější. Pět minut před konce jsme si ale nechali dát lacinou branku, poté jsme znervózněli a zápas měl klasický závěr. Po několika individuálních chybách jsme darovali soupeři standartu a i vyrovnání, to zbývalo do konce 30 vteřin, které se pouze dohráli.

Dvěma remízami jsme si tak připsali zatím nejhorší výsledek, vzhledem bodovému zisku soupeřů jsme si ale vedoucí příčky tabulky udrželi.

Pátý turnaj – 7.11. Jihlava

Další turnaj se konal v Jihlavě. Pro nás se jednalo o premiéru, protože jsme se poprvé zhostili role pořádajícího týmu. S tím spojené povinnosti a obavy z toho, že se vše neobejde bez problémů, nám určitě alespoň částečně svazovaly ruce. Nakonec jsme po organizační stránce všechno zvládli bez větších problémů, za zmínku snad stojí pouze problém se čtvrtým rozhodčím, který pro nemoc nedorazil. Naštěstí se nám vše podařilo vyřešit a větší organizátorské chyby jsme se k naší velké spokojenosti nedopustili.

Soupeři nám tentokrát byli TJ Sokol Žďár nad Sázavou a FBŠ Jihlava D. Jako první jsme nastoupili proti Žďáru a scénář zápasu byl velice podobný jako předchozí utkání s tímto soupeřem. Od začátku jsme měli jasnou převahu, ale dlouho se nám ji nepodařilo potvrdit góly. To se nakonec podařilo Rammymu, který stál na konci povedené kombinace. Po vedoucím gólu jsme se dostali do herní pohody a měli jsme jednoznačně navrch. Stav 5:1 po dvou částech zápasu mluvil za vše. V klidu jsme tak nastoupili k poslední třetině. Hráli jsme však katastrofálně a po necelých dvou minutách soupeř snížil a přidal ještě další dva góly. Vidina pouze jednobrankového náskoku na nás svalila obrovskou nervozitu a nic nevycházelo. Podařilo se nám sice odskočit opět o dvě branky, soupeř však těsně před koncem snížil. Závěrečnou křeč a strachování se o výsledek, jsme naštěstí přežili a připsali si tak 3 důležité body.

Naším cílem bylo bodovat i v druhém zápase, protože v Třešti jsme se přesvědčili, že i s Jihlavou se dá hrát vyrovnaný zápas. To se ale bohužel nedělo a tentokrát ani dít nemohlo. Jihlavské „déčko“ šlo však D-týmem nazvat jen stěží. Jihlava notně posílena o hráče nejen z B-týmu, ale dokonce i z A-týmu, které hrají vyšší soutěže byla nad naše síly. Pravidla toto ale dovolují, a proto jsme se museli jako ostatní týmy Ligy Vysočiny mužů s tímto zkreslením výsledků vypořádat. Snažili jsme se být alespoň zčásti vyrovnaným soupeřem a vzhledem k průběhu zápasu lze říci, že se nám to v podstatě podařilo. Výsledek 2:5 však hovořil jinak.

Šestý turnaj – 20.11. Bystřice nad Pernštejnem

Poslední turnaj před polovinou sezony a zimní přestávkou se konal v bystřické hale. Čekal nás tu domácí tým ASK Bystřice nad Perštejnem, proti kterému jsme celý turnaj zahajovali už v 9:00. Do tohoto utkání jsme vstupovali jako outsider, protože kvalita soupeře se nedala zpochybnit. Průběh však vypovídal o něčem jiném, první část byla naprosto vyrovnaná, což dokládal i výsledek 1:1. V druhé třetině soupeř přidal, ale i přesto jsme s ním dokázali držet krok a před závěrečnou částí prohrávali pouze o gól. Poté jsme ale doplatili na katastrofální bránění standartních situací a naprosto vybouchli v obsazování soupeře na naší polovině a celkově v obranné hře. S šesti inkasovaný brankami za posledních 15 minut jsme nemohli čekat body a odešli jsme s výpraskem 6:11. S tím, že nás čeká další kvalitní soupeř – Přibyslav.

V kabině se po nevydařeném zápase strhla bouřka, díky které jsme si nejspíš uvědomili, kde a co hrajeme. SK Juventis Přibyslav jsme totiž smetli jednoznačným výsledkem 19:5. Vycházelo nám naprosto všechno, pohyb, obrana, standartky, vše bylo nesrovnatelné s předchozím zápasem. Plný bodový zisk nás tedy ještě alespoň na chvíli udržel mezi vedoucími týmy tabulky.

Zhodnocení první poloviny naši premiérové ligové účasti v Lize Vysočiny mužů

Po 12 zápasech, z celkových 24 jsme nyní na první příčce a celou ligu tak vedeme. Je to bohužel velice zkreslující, protože jako jediní máme odehrané všechny zápasy, zbylé týmy mají o dvě utkání méně. Navíc vzhledem k minimálním bodovým rozestupům je naše reálné pozice zhruba okolo pátého místo. Což pro nás už tak optimisticky nevypadá. Vzhledem k našim cílům být na konci sezony mezi třemi nejlepšími týmy soupeře.

Z 12 utkání a z 36 možných bodů jsme získali 20 bodů, což také není příliš dobrá vizitka. 6 utkání se nám podařilo vyhrát, dvakrát remizovat a čtyřikrát jsme odcházeli poraženi. Jak jsme se k těmto statistikám propracovali? Následuje rychlý přehled.

První turnaj a výprask od Sabots všechny zaskočil, reputaci jsme si však vylepšili výhrou nad Třebíčí. Bodový zisk, který byl naším cílem jsme tedy splnili a vládla spokojenost. Druhý turnaj a zvládnuté „derby“ s Přibyslaví, připsalo na náš účet další tři body, bohužel zápas s favorizovanou Bystřicí jsme prohráli. Třetí a náš co se týká zisku nejlepší turnaj, překvapivé vítězství se Sabots a utrápená výhra se Žďárem, nás katapultovaly v tabulce vzhůru. Poté následovaly dvě remízy, ta s Třebíčí měla cenu zlata, vzhledem ke kádru soupeře. Bohužel s Jihlavou D jsme propadli a ztratili dvougólové vedení, remíza 2:2 byla tedy citelnou ztrátou dvou bodů. Pátý turnaj přinesl tři body od Žďáru a prohru s výrazně posíleným týmem Jihlavy D. Proti tomuto soupeři se výsledek předpovídá velmi obtížně. Závěrem jsme pouze splnili povinnost a z posledního dvojzápasu si přinesli pouze tři body za vítězství proti Přibyslavi.

Celkově převládá spokojenost, ale musíme uznat, že jsme ztratili plno bodů zbytečně. Abychom si udrželi pozici na předních příčkách, musíme v druhé části sezony výrazně přidat a určitě získat více bodů než dosud. Pokud chceme alespoň reálně přemýšlet o úspěchu.

Závěrem ještě něco málo k individuálním statistikám. Co se týká kanadského bodování tak mezi deseti nejlepšími hráči má Tatchenta hned čtyřnásobné zastoupení.

Pochvala patří také Pavlovi, v úspěšnosti mu patří 6. místo z celkového počtu 23 gólmanů, kteří v lize nastoupili. Jako jediný gólman také odchytal všechny zápasy svého týmu.
Nezbývá než popřát hodně štěstí do dalších zápasů.

Tatchenta!!!

Márty

4 comments to “Druhá polovina shrnutí z první poloviny soutěže !”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. peknyyy ;)

  2. Z.I.P says: -#1

    GOOD JOB ! :!:

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP