První polovina shrnutí z první poloviny soutěže !

Je pravdou, že čas plyne neuvěřitelnou rychlostí. S tím je spjaté i naše působení v naší milé, úžasné, všemi opěvované pralesní lize (srovnatelé s OKRESNÍM PŘEBOREM). Ano, jak jsem avizoval čas utíká a my máme za sebou již půlku sezóny (6 měsíců). :)

Tento článek je věnován shrnutí našeho prvního půlroku v pralese (50% report, druhých 49,9% reportu dostanete po stromeček). Ač je cesta trnitá, nepříjemná a mnohdy bolestná zatím vedeme ! Jak by řekl každý z našeho mančaftu „důležité sou body“. :D A jakže se to všechno stalo?

První turnaj 19.9. Ledeč nad Sázavou

Po mnoha letech váhání a domlouvání, po měsících zařizování a po týdnech a dnech napětí nastoupila Tatchenta k svému prvnímu ligovému zápasu v Lize Vysočiny mužů. Pod oficiálním názvem „TJ Tatchenta Zhoř“. První turnaj sezony a náš historický zápas se uskutečnil 19. Září 2010 v Ledči nad Sázavou.
Bohužel mimo hru je po zranění dlouhou dobu CC alias Cecek, chyběl také Zip a už delší dobu s nemocí bojující Véňa. Nastoupili jsme tedy v nekompletní sestavě (cca asi naše Céčko)

Pavel – Sířa, Marw, Rammy, Jéňa – Ota, Márty – Mirek, Martínek, Blondak a Kjub

V naší ligové premiéře se nám postavil z turnajů známý tým FBŠ Sabots Jihlava C. Protože naše bilance s nimi je záporná, věděli jsme, že se nebude jednat o nic lehkého. A hned od začátku jsme se probudili do kruté ligové reality, nestíhali jsme rychlostně, kombinačně, prostě v ničem. První třetina teda skončila 0:4 a mohli jsme děkovat Pavlovi, že to nebylo víc. Nezbývalo než se sebrat a pokusit se se zápasem něco udělat. Druhá třetina už byla podstatně lepší, výsledek 1:3 nám však moc radosti nepřinesl. Ale musím poznamenat, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, vzestupnou tendenci potvrdila poslední třetina, která skončila remízou 2:2, přičemž se nám podařilo zahodit řadu vyložených šancí. Vstup do ligy nám tedy podle představ nevyšel a první body po porážce 3:9 byli v nedohlednu.

Byly vzdálené o to víc, díky tomu, že naším druhým soupeřem byl tým Snipers Třebíč B. Jehož výkon se nezdál být o nic méně kvalitní než hra Sabots. Podstatně jsme se však zlepšili a s Třebíčí hráli vyrovnanou partii, nikdo neodskočil o více než o gól. Dvakrát se nám podařilo dostat se do vedení, ale soupeř vždy zanedlouho vyrovnal. Na náš gól na 4:3 však soupeř už odpovědět nedokázal. Z naší strany velice nervózní závěr jsme zvládli a slavili tak první výhru a první body do tabulky.

Díky nim, jsme se po prvním turnaji usadili na 4. místě tabulky.

Druhý turnaj – 17.10. Třešť

Další ze série ligových turnajů se uskutečnil 17.10. v Třešti, opět nás čekaly dva zápasy. A protože jsme si stanovily před začátkem sezony jasný cíl, chtěli jsme alespoň jedno utkání vyhrát a udržet se tak ve středu tabulky.

Naším prvním soupeřem byla dobře známý tým (který hraje trochu jiný florbal) SK Juvenis Přibyslav, se kterým jsme už v minulosti v rámci přátelských zápasů několikrát změřili síly a pouze jednou odešli poraženi. Očekávání před tímto „derby“ byla teda velká a cokoliv jiného než vítězství by bylo samozřejmě velkým zklamáním.
Začátek byl podle očekávání velice opatrný a Přibyslav, si stejně jako my dávala pozor hlavně na obranu a na to aby neinkasovala. Po deseti minutách bylo skóre stále 0:0 a všem začínalo být jasné, že první gól o výsledku utkání dost napoví. Ten se naštěstí podařilo vstřelit nám, zápasu to samozřejmě prospělo a tempo se postupně zvyšovalo. I Přibyslav měla řadu šancí, ale troufnu si říct, že jsme byli v první části lepším týmem, což se nám podařilo dokázat i druhým vstřeleným gólem. Od začátku druhé třetiny jsme však byli pod neustálým tlakem, který vyvrcholil brankou soupeře na 1:2. Po dobře rozehraný standartce jsme však opět odskočili na rozdíl dvou gólů a náskok si do konce utkání už pohlídali, i přesto, že v poslední třetiny měl víc ze hry soupeř a nebýt bravurních zákroků Pavla v brance tři body bysme určitě nebrali.

Jako outsider jsme vstupovali do druhého zápasu, který byl současně posledním zápasem tohoto turnaje, proti ASK Bystřice nad Pernštejnem B. Tempo s jakým soupeř vlétl do zápasu se nám nepodařilo zachytit a rychle jsme prohrávali, první třetina výsledkem 1:4 hovořila za vše a vyhlídky na bodový zisk se rychle vytráceli. Druhá třetina však nabídla úplně jiný obrázek, rychlosti hry jsme se přizpůsobili a dvěma góly korigovali výsledek na 3:4, přičemž nás čekala ještě poslední část zápasu. Po pár vteřinách se Kjubovi podařilo vyrovnat a začalo se od začátku. Hra byla poměrně vyrovnaná a vyhrát jsme mohli my stejně tak jako soupeř. Bohužel se nám už skóre zvýšit nepovedlo, naopak Bystřice po našich chybách skórovala dvakrát a bylo rozhodnuto.

Tříbodový zisk ze dvou zápasů byl i tak poměrně uspokojivým výsledkem. Stejně tak umístnění v tabulce, kde jsme uhájili 4 místo.

Třetí turnaj 24.10. Bystřice

Další dva zápasy náš čekali hned následující víkend, tentokrát jsme si premiéru odbyli v bystřické hale.
Jako první se proti nám opět postavili FBŠ Sabots Jihlava C, od kterých jsme v prvním zápase dostali devítku. Proto bylo jasné, že nepůjde o nic jednoduchého a nastupovali jsme tak s velkým respektem. Ten se ale neprojevoval na hřišti, protože od začátku bylo jasné, že půjde o vyrovnané utkání ,v němž rozhodne každý gól. Už po třech minutách se mám ze standartky podařilo vstřelit první branku, soupeř ale po rozehrání hned vyrovnal a za další minutu už jsme prohrávali 1:2. Ještě do konce první části došlo ale k dalšímu obratu, tentokrát naší zásluhou. Zip s Kjubem opět vrátili vedení na naší stranu. Dvě minuty po začátku prostřední části, se ale opět hrálo za vyrovnaného stavu. Náš postupný tlak ale vedl k dvěma brankám a dvougólovému náskoku. Měli jsme víc ze hry, ale klasicky jsme si nechali dát naprosto zbytečnou branku a o výsledek se až do konce strachovali, přežili jsme i 2 minutovou přesilovku soupeře. Nakonec se nám ale vítězství 5:4 podařilo uhájit a připsali jsme si tak tři body, se kterými počítal málokdo.

K tomu, aby měli svoji váhu bylo třeba je potvrdit vítězstvím nad TJ Sokol Žďár n/S. . Zde šlo od začátku o jednoznačnou věc a v pohodě jsme si vystříleli náskok 5:1. Poté ale došlo k obratu a soupeř během několika málo minut srovnal a byl jednoznačně lepší. Nic jiného než tři body však nepřipadaly v úvahu, proto jsme zabrali a i když zápas připomínal spíše přestřelku, podařilo se nám nakonec zvítězit divokým výsledkem 11:7.

Šest bodů nás poslalo na druhé místo tabulky, což byla určitě velká výzva do dalších zápasů.

Dobrý co? :-D

Nicméně druhou půlku reportů z turnajů a pololetní vysvědčení čekejte do týdne. S pozdravem a přáním hezkého dne ( i když je venku zima jako v …. v …. jo v Rusku jsem chtěl napsat) přejí všem čtenářům

Márty a Blonďák

4 comments to “První polovina shrnutí z první poloviny soutěže !”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. dobré dobré, ale první zápas jsme hráli se Sabots :)

  2. blondak says: -#1

    a vzdyt to tam je psano ne?

  3. blondak says: -#1

    ses jeste narvanej :-D

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP