Haluz cup 2010

Pro pořadatele již stará známa Tatchenta vyrazila v sobotu 2. ledna do Vlašimi na třetí ročník turnaje Haluz Cup. Jak se jí vedlo? Dozvíte se v následujícím souhrnu.

Vše začalo jako obvykle brzy ráno u autobusové zastávky. Tentokrát brali auta ZIP a Marw.

Tým vyrážel v následujícím složení:

Brankáři – Koumar Pavel, Culka Miroslav
Obrana + útok – Čada Martin, Sobotka Martin, Čada Miroslav, Kučera Jiří, Lorenc Václav, Vávrů Jaroslav (dorazil pozěji po vlastní ose), Sobotka Vojtěch

Respektive:
Pavel, Hucul, Márty, Marw, KriM, Sířa, Véňa, Blonďák a ZIP :)

Cestou jsme museli zastavit v Jihlavě doplnit pohonné hmoty a tehdy nás velmi zklamala čerpací stanice u Tesca, kde nápis tvrdil „OTEVŘENO 7 DNÍ V TÝDNU“, ale přitom bylo zavřeno.. :roll: :roll: :roll:

Jinak proběhla cesta v pořádku – trochu sněžilo a bylo namrzlo, ale auta byla pořádně zatížená, takže naštěstí no problem.

Pořadatelé nás nalosovali do skupiny B, ve které byly našimi soupeři týmy –

Crazy team Vlašim

Havana club Vlašim

FBC Kácov

Z nich jsme nikoho neznali, snad jenom halu, takže na dobrý výsledek bylo zaděláno hned od počátku :)

- – – – – – – – – – – -

Prvním soupeřem nám byl Crazy team Vlašim, jeden z mnoha domácích celků. Do tohoto zápasu jsme zasáhli zatím pouze v šesti hráčích v poli, protože Blonďák byl k dispozici až na utkání číslo dvě. Crazy team naštěstí nebyl tak šílený jak evokuje název, ale i přesto výsledek neodpovídá průběhu. Po mnoha našich spálených šancích jsme se nakonec museli strachovat o hubené vítězství 1:0, které nám v závěru skvělými zákroky pohlídal Pavel.

- – – – – – – – – – – -

Nyní nás čekala pětizápasová pauza. Tento rytmus jsme měli po celý turnaj.

- – – – – – – – – – – -

Další zápas proti Havana clubu (jak jinak než z Vlašimi) jsme odeháli v poklidném tempu a po hladkém vítězství 5:1 jsme se mohli těšit na naše závěrečné utkání naší skupiny B.

- – – – – – – – – – – -

Posledním soupeřem v základní části byl Kácov. V zápase nás hnala mohutná vlna povzbuzování od našich florbalových kamarádů z Chvalburku (děkujeme!!! ;) ), proto jsme je (i sebe) odměnili parádním gólem v oslabení (střílel Marw, nahrával Márty). Branky přidali i ostatní a skóre se ustálilo na stavu 7:0.

- – – – – – – – – – – -

S hladkým skórem 13:1 a plným bodovým ziskem jsme vyhráli naši skupinu a postupovali do bojů o 1.-6. místo, které proběhly ve dvou skupinách (D a E) po třech z nichž postupovali vždy první dva do semifinále.

Ani v této skupině jsme se nevyhnuli týmu z Vlašimi, kromě místních Pátků nám dělali společnost i hráči z Chvalburku.

S nimi jsme v prvním zápase této skupiny se štěstím remizovali 3:3, ve druhém utkání jsme již nic nenechali náhodě a po vítězství 3:0 nad týmem Pátkové Vlašim jsme z prvního místa postoupili do semifinále.

Našimi soupeři se stali Pacovští Honzíci, kteří v souběžně hrané skupině D obsadili druhou pozici.

:arrow: Mártymu udělal radost Žlutý pes a jeho Sametová, která se linula z repráků a říkal, že jestli dají i Argemu, tak dnes získáme medaili.

Honzíci nás v loňském ročníku porazili v souboji o třetí místo, takže jim bylo letos co vracet! Podle toho také vypadal i úvod zápasu. Rychle jsme se ujali vedení 1:0, a když jsme po chvíli přidali i druhý gól, všichni jsme již pošilhávali po finále. Ovšem soupeř zabral a po chvíli se hrála za stavu 2:2 opět otevřená partie. Další kdo zamlel se skóre jsme byli my, ale brzy bylo opět srovnáno. Velké problémy nám dělal hlavně Milan Buřič a jeho nechytatelné střely tahákem. Bitva pokračovala a ani náznakem se neopakoval náš špatný loňský výkon. Hrálo se vyrovnaně, ale štěstí se nakonec usmálo na soupeře, který se dostal do vedení 4:3 a to si pak zkušeně pohlídal.

Nám nezbývalo než se smířit s první porážkou na turnaji a pokusit se namotivovat na zápas o třetí místo. A tehdy se to stalo. :arrow: Pořadatelé vyslyšeli Mártyho tajné přání a celou halou se rozlehla píseň od Argemy.

Nám bylo jasné, že dnes, nebo nikdy.

Před námi byl poslední zápas.

Každý věřil v úspěch.

Vítěz získá pohár za třetí místo, poražený nic.

Pojďme na to:

Soupeřem nám byl tým Mi nepyjem Benešov. Cesta k poháru – jedině vítězství (jakékoliv, klidně i na nájezdy). Utkání odstartovalo ve velmi opatrném duchu, nikdo nechtěl udělat chybu. Bohužel v polovině zápasu jsme inkasovali a vidina bronzu se nám vzdálila. Na dosah medaile nás ale vrátil Véňa, který po našem zlepšeném výkonu korunoval převahu vyrovnávací brankou na 1:1. Do vypršení hrací doby se již skóre nezměnilo a tak přišly na řadu nájezdy. Noční můra kačenek..

Sérii zahájil neúspěšně Blonďák. Véňa však svůj nájezd proměnil, stejně tak jako Márty, který použil kličku Martínka Procházky do prava a protože soupeř proměnil ze tří pokusů jediný, mohly na hrací ploše vypuknout bouřlivé oslavy neboť bylo prokletí zlomeno!

Nezapomenutelný okamžik si s námi vychutnávali i hráči Chvalburku :)

Těm jsme poté podporu oplatili, ovšem ve finálovém utkání byli nakonec šťastnější Honzíci.

My jsme si z Vlašimi odvezli pohár za třetí místo a fakt, že každá špatná série jednou končí ;)

Fotky jsme bohužel letos nepořídili žádné, ale když kliknete na fotku dole, dostanete se na galerii uloženou na webu pořadatelů, která průběh turnaje detailně mapuje.

Odkaz na fotogalerii

připravili marw a márty

Has one comment to “Haluz cup 2010”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. blondak says: -#1

    Jmenuju se Jaromír ale jinak n1 report :)

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP