Plavba Hummel Open Game !!!

Dne 25. 6. 2009 team Tatchenty (aspon to, co z něj zbylo) vyrazil na tolik očekávaný Hummel Open Game. Tentokrát od základu změněná sestava šla do boje !

Bránkáři: Sířa

Obránci: Márty, Blonďák, Jéňa a Márw

Útočníci: Kjuba, KriM, Véňa & Martínek

Absence: Pavel (je čistej), Rammy (osobní důvody), Hucul (závody), Ota a George ( neúčast na tréninku), Zip (závažná nemoc)

Náš team byl zařazen do skupiny F, kde co team, to velká neznámá. Vůbec jsme nevěděli, co očekávat. Přesto s odhodláním co nejlepšího výsledku vstoupila „Tatchenta“ do turnaje. Pouť  začala 25. 6. 2009 v 16:45 a to na hale VUT. Pro nás velmi známé hale, ve které jsme v historii ještě nevyhráli. Postupně jsme  se utkali s těmito teamy: Tornados Hradec Králové, Central Gang Valmez, FbC Orel Třinec,Fbc Skirent Vrchlabí a nakonec v předkole play off s teamem Orel Ivančice. Psychicky nalomeni z důvodu nekopletní sestavy, unaveni po dlouhé cestě, přesto bylo před námi první utkání na palubovce již zmiňované haly VUT.

FBC Tatchenta Zhoř vs. Tornados Hradec Králové 8:2

( KriM 3, Kjuba 2, Martínek, Márty, Marw)

Ze začátku tohoto utkání byla znát jistá nervozita, plynoucí z velkých změn v sestavě. Na vzdory těmto problémům náš team dokázal vsítit v prvním poločase dva góly, o první se postaral již tradičně Krim a poté po překrásné individuální akci Márw. Soupeř však těsně před koncem první půle snížil. Opět se nám rozklepaly kolena. O přestávce jsme dali pár taktických rad. A povedlo se. Teamu Hradce docházely síly. Ještě aby ne. Odehráli celý zapas pouze s jedním mužem na střídačce. V zápase se blýskli také naši nejmladší. Martínek s Kjubem předvedli výbornou kombinaci, která skončila gólem druhého jmenovaného. Vesele jsme si v tomto utkání zastříleli. Podpořeni dobrou náladou vyrazila naše hrstka hráčů  do „svých“ nových domovů.

Pauzu mezi hracími dny jsme vyplnili, jak je tradicí snad všech velkoklubů na světě, muselo se večer někam jít. V dlouhém putování po Brně, kdy probíhalo hledání volného lokálu, který jsme nemohli najit. Znalce Brna Kjubu napadl „Sklep“. Zde úspěšný střelec Marw chtěl doplnit energii vloženou do svého výkonu. Nakonec se ukázalo, že energie vynaložená na hřišti byla větší než množství jeho „dvojitých“ hranolek a masa. :-D

Před druhým utkáním ve skupině, které se odehrávalo v hale Hattrick, vládla v teamu výborná nálada. Možná až moc. Proto přišel krutý trest.

FBC Tatchenta Zhoř vs. Central Gang Valmez 2:5

( Blonďák, Krim)

Hned po úvodním buly „Tatchenta“ zjistila, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. Soupeř nám nedopřál při rozehrávce klid. Pánové z Valašského Meziříčí nás často dostávali pod tlak. Je parodie, že první z gólu jsme se radovali my. Lehké nahození Blonďáka skončilo v síti. To bylo na delší dobu vše. Za stavu 1:4 nám dal Krim ještě naději. Ta vyhasla, když soupeř udeřil po páté. Utkání také poznamenalo první vyloučení našeho teamu, kdy Blonďák za sebou zapomněl útočníka Valmezu a nezbylo mu nic než faulovat. Nutno podotknout, že z toho padl gól. Otřeseni a možná krapítko zklamání výsledkem jsme čekali na další duel.

Po dlouhém čekání, pojídání a kopání se do zadku nudou, jsme se postavili na hřiště znovu. Tentokrát už ne tak dobře nalazeni a už vůbec s pocitem, že se to udělá samo.

FBC Tatchenta Zhoř vs. Central Gang Valmez 2:2

( Krim, Marw)

Že utkání nemusí dopadnout výhrou ani jednoho teamu ukázal tento zápas . Je třeba říct, že s velkým štěstím jsme remizovali. Dvakrát jsme dotahovali. Jediný náš gól ze standartní situace dal „dělosřelec „ Marw. První bod na turnaji si připsal také Jéňa, když vyslal po levé straně Krima a ten potvrdil svoji střeleckou formu. Velké překvapení bylo přesunutí Véni do obrany. Hrál zde s přehledem a jistotou. V poslední minutě se ukázalo jak moc je dobrý Sířa „stavitel“. Postavil si bránu na jedničku s hvězdičkou. Soupeř dal tyčku a břevno. Se štěstím v zádech 2:2.

Vzhledem k tomu, že turnaje se účastnilo kolem 100 teamů. Prodlevy mezi zápasy byly obrovské. Na další utkání se čekalo bez mála 4 hodiny. Každý krátil čas po svém. Převážně spánkem. Ručičky na hodinách se posouvaly pomalinku. Po dlouhém čekání jsme se dočkali utkání, které nás mohlo vystřelit na druhé místo nebo potopit až na dno tabulky (v případě bodového zisku soupeřů v druhé hale).

FBC Tatchenta Zhoř vs. Fbc Skirent Vrchlabí 2:4

( Krim 2 )

Krom důležitých bodů, se zde hrálo i o brzké  vstávání.Teamy na  4. a 5. místě automaticky hrají předkolo play off. Motivováni jsme vstoupili do zápasu o vstávaní či nevstavání. :-D Zkoušeli jsme se poučit z chyb v minulých utkáních, ale marně. Soupeř dokazoval svoji kvalitu. Ani góly z hole Krima nestačily. Jediné co stojí za poznámku je nádherná kombinace bratrů Čadových. Kdy Márty geniální nahrávkou našel volného bratra a ten neměl problém trefit prázdnou bránu. Ani toto nezabránilo naší druhé prohře na turnaji. Byla o to hoší, že se muselo druhý den vstávat velmi brzo.

Po nevydařeném dni  si nikdo  ani netroufl jít někam na škopka. Seděli jsme doma a zpytovali jsme svědomí. Až najednou ? UFO !!! Krim s Kjubem fotili a v myšlence, že to prodají TV a vydělají hromadu peněz, informovali naše spoluhráče na druhém konci Brna. Ti beželi skoro maratón, aby viděli UFO. Z UFA se nakonec „vykjubaly“ lampióny. :-D K nejdůležitějšímu zápasu turnaje jsme nastupovali v 7:30. Což není moc příjemné. Večerní zápasy naší skupiny nám prozradily, že jsme skončili na 4. místě. Proto tento čas. Soupeřem byl team Orel Ivančice.

FBC Tatchenta Zhoř vs. Orel Ivančice 3:5

( Krim 2, Blonďák )

Kdo zná náš team, moc dobře ví, jak nesnášíme ranní vstávání. I na hřišti to bylo vidět. Malý pohyb v útočné části hřiště. Špatné rozehrávky a smolné góly. Nejlepší střelec teamu Krim se nezapomněl ani v posledním zápase, ale nebylo to nic platné. Šance by byly, ale bohužel koncovka vázla. Kosmetickou úpravu výsledku dodal v posledních dvaceti vteřinách Blonďák. To však bylo od nás vše.

( kliknutím na výsledek zápasu dostanete podrobnější informace)

Tímto zápasem naše plavba Hummel Open Game byla u konce. Jak dobře tento turnaj začal, tak špatně skončil. Bohužel ! Další zkušenosti se ovšem hodí… Škoda také toho, že ani jeden golman nemohl a dal přednost něčemu jinému. I přes všechny komplikace jsme neutrpěli žadný debakl a zahráli si. Víc jsme ani snad s tímto přístupem nemohli čekat. :-)

Hodnocení jednotlivých řad

Na netradičním postu brankáře se objevil Sířa. Nedaly se čekat zázraky, přesto může být s výkonem spokojen.

Obránci? Asi největší překvapení turnaje byl Véňa. Výborná hra. Dále i ofenzivní síla od hráčů působící v obraně byla znát.

V útoku jsme se mohli zápas co zápas spolehnout na Krima. S 9ti góly suverén v našem teamu.

Nakonec přehled gólů a asistencí:

Krim (99): 9 + 0

Kjuba (6): 2 + 2

Blonďák (66): 2+ 2

Márw (22): 2 + 1

Márty (2): 1 + 2

Véňa (11): 0 + 3

Martínek (94): 1 + 1

Jéňa (8): 0 + 2

Nejlepší v kanadském bodování z našeho teamu byl Krim na 33. místě !!! FBC Tatchenta Zhoř

nakonec skončila na 33.-40. místě

Fotky můžete shlédnout zde

Blonďák

3 comments to “Plavba Hummel Open Game !!!”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Z.I.P'aN says: -#1

    Pěknej report pane … :) Škoda že jsem tam nebyl a nemohl se prát za naše pomerančový barvičky !!!! :)

  2. a byl sem 3 nejvetsi soukromnik:D

  3. Martínek says: -#1

    pro nás seš,ale stále jednička v soukromníkování :D :-D

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP