Klasika na úvod roku

Na pátek 19. ledna, kdy měl mimo jiné narozeniny i Márty (gratulace!!), byl domluven čtvrtý přátelský zápas s Lukama. Tentokráte se hrálo opět v jejich pidi na pěst tělocvičně s obávaným obložením okolo. S touto překážkou se dosud nesetkal jenom Pavel, ale jemu to nakonec v bráně moc nevadilo.

Naše sestava byla klasická, změny doznal jen post brankáře. Jak jsem naznačil, byl povolán Pavel. Byl to trochu risk, protože přece jenom dlouho nechytal. Ukázalo se však, že i přesto to nevadilo. Další hráči byli rozděleni do trojek: Márty, já, Sířa – Ota, Míra, Vojta.

Na zápas s námi dorazilo i naše věrné publikum-Helča, Žaneta a Martínek (osvědčil se jako časoměřič). Takže jsme opět museli vypravit tři auta.

Hrát se začalo o půl sedmé. Náš plán byl opět jednoduchý: zvítězit a protáhnout šňůru vítězných zápasů. Od prvních minut jsme na hřišti kralovali. Především formace „starých mazáků“ (Márty, já, Sířa) dávala soupeři pokouřit. Naše druhá pětka se až nezvykle trápila, nedařil se jí pohyb a nedávali ani góly. Všichni jsme doufali, že se to zlomí. Nakonec jsme první dějství vyhráli přesvědčivým rozdílem pěti branek 7:2.

Druhá třetina už ale byla o něčem jiném. Soupeř začal běhat a nacvičenými protiútoky napadat naši obranu, které dominoval Pavel. I po tak dlouhé době bez tréninku dokázal zachytat skvěle. Především v první třetině. Ve druhé jsme trochu polevili vzadu. Naštěstí jsme to dohnali vepředu, kde se konečně gólově prosadila i naše druhá formace. Výsledek 8:7 byl přijatelný. Následovala přestávka, ve které jsme museli chtě nechtě zareagovat na naší hru a pozměnit sestavu. Bylo sice hezký, že se dařilo nám, ale druhá pětka se trápila. Do třetí třetiny jsme tedy vyběhli takto: já, Míra,Sířa– Ota, Márty, Vojta. Myslím :-)

Naše hra už nebyla tak dominantní jako v předchozích minutách. I přesto jsme si vytvořili několik šancí. Gólově se nakonec prosadili všichni. Soupeř ale nebezpečně dotahoval a drtivému tlaku na závěr jsme jen těžko odolávali. Konečné skóre 18:14 není nijak závratné, ale splnilo naše dvě priority-vyhrát a ještě chvíli se vézt na vítězné vlně :-)

Přehled střelců:
Márty – 5
Sířa – 5
Marw – 3
Vojta – 3
Míra – 1
Ota – 1

Na závěr musím poděkovat za nás všechny Pavlovi, který nás svými zákroky mnohdy držel naživu a fanouškům, fotografům a časoměřičům, bez kterých by organizace tohoto zápasu nebyla zajištěna.

marw

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP