Úspěšná mise v Třebíči – Zhoř přivezla skalp Okříšek-Kněžic i Sabots

Premiérové představení Tatchenty ve sportovní hale v Třebíči, bylo úspěšné, dílčí stanovený cíl byl tedy díky dvěma výhrám splněn. Ani jedna z nich se však nerodila lehce.

Proti rezervě Okříšek-Kněžic  jsme byli odhodlaní odčinit ztrátu z minulého kola a získat všechny body. Zápas to byl však oboustranně opatrný a rozhodovaly většinou chyby v obraně. Jejich postupným využíváním jsme si během dvou třetin vypracovali vcelku pohodlný náskok 5:0, o branky se starali útočníci – Ota 2x, KriM 2x, Blondak. Obrana fungovala skvěle. Soupeř ale také občas pohrozil, víceméně z náhodných šancí, ze kterých snížil až na 5:3. Zápas jsme však měli po celou dobu pod kontrolou a dohráli ho již bez inkasovaného gólu, výsledek 5:3 byl tedy konečný.

Po pauze následoval šlágr kola, utkání druhého týmu tabulky s prvním, kdy se proti nám postavil lídr tabulky z Jihlavy, kterého jsme v této sezóně porazit nedokázali. Ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit Marw, do obrany se proto přesunul Ota, který zde odehrál vynikající zápas. Dle očekávání se od začátku hrálo ve vysokém tempu, nechyběla řada soubojů, emocí ani hezkých akcí a gólů. Skóre se podařilo otevřít nám, Sabots však otočili výsledek na 1:2, totéž se vzápětí podařilo i na opačné straně, tentokrát na 4:2 v náš prospěch. Drama však pokračovalo a díky dvěma brankám soupeře byl výsledek opět nerozhodný 4:4. Tři branky v jihlavské síti však rozhodly o výsledku zápasu, protože i přes řadu šancí na obou stranách se další obrat nekonal a výsledek 8:5 znamenal veledůležité tři body.

Prvnímu místu jsme se sice přiblížili, ale jeho dosažení není stále v našich rukách, neboť stále ztrácíme 4 body. Přičemž tento rozdíl je vzhledem k tomu, že zbývají odehrát už pouze 4 zápasy do konce sezóny, rozdílem propastným. Přesto se v závěru ligy bude bojovat o každý míček.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP