Haluz cup 2013 – bronzová příčka

Florbalový víkend pokračoval v neděli 20. ledna Haluz cupem 2013 ve Vlašimi. Tatchentu odjela reprezentovat sestava ve složení: Mára – Jéňa, Zip, Márty, KriM a Blondak. Turnaj byl skvěle zajištěn a po organizační stránce mu nelze nic vytknout. To podporoval ještě velmi atraktivní model, konkrétně 3 základní skupiny po 4 týmech (zde každý s každým,postupují 2 první), následují čtvrtfinálové skupiny po 3 a 2 nejlepší jdou do semifinále. Hrací doba 1×12 minut, poslední minuta čistá, styl 3+1.

V základní skupině nás čekal jako první tým z Chvaletic, díky dvěma štastným brankám jsme získali klid a úvod turnaje v podobně výhry 3:1 jsme zvládli na jedničku. Druhou překážkou byl tým Bismuti, zde jsme bohužel první inkasovali a vyrovnat se nám podařilo až v závěru, aby toho nebylo málo 3 vteřiny před koncem jsme dokonale překvapili gólmana soupeře a zvítězili 2:1 gólem přes celé hřiště. K jistotě prvního místa ve skupině jsme potřebovali minimálně remizovat, ale i duel s FBC Sázava jsme po vyrovnaném průběhu strhli na svou stranu – 5:3.

První místo tedy znamenalo postup do čtvrtfinálové skupiny, kde kvalita soupeřů znatelně vzrostla. Důležitost prvního zápasu byla nesmírná, v cestě stál Lišnov, který byl od začátku zápasu lepší a my jsme pouze dotahovali 0:1,1:1,1:2,2:2. Poté jsme se ale s pojetím hry soupeře dokázali lépe vyrovnat a třemi brankami si zajistili náskok, který jsme v průběhu zbývajících minut bezpečně pohlídali – 5:3. Další překážkou v této fázi byl tým s poetickým názvem Necky, jehož kvalita ale byla zase o stupínek výš, což nám okamžitě dokázal a po chvilce hry jsme prohrávali 0:2. S vidinou semifinále jsme se však nadechli k obratu a i přes řadu šancí na obou stranách nakonec uhájili cenné vítězství 3:2.

Semifinále nám bohužel postavilo do cesty Pacovské Honzíky, kteří nám stejně jako ostatním soupeřům nedali šanci, prohráli jsme po jednoznačném průběhu 2:6.

K boji o broznovou příčku a tedy pohár za třetí místo jsme nastoupili opět proti Lišnovu s odhodláním zápas zvládnout a postavit se na „bednu“. Zodpovědné bránění společně se střeleckou prodkuktivitou a Márovy místy až neskutečné zákroky znamenaly výsledkově jasnou záležitost 4:0 a tím pádem cenné třetí místo, které bylo v tak silné konkurenci velkým úspěchem (7 zápasů – 6 vítězství – 1 prohra).

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP