Jak Tatchenta zkusila zopáknout turnaj v Jihlavě

Určitě si každý z nás (kluků z Tatchenty :-D) pamatuje na „Vánoční Turnaj“. Kdo ne? …. Tak ten ať se stydí:-). Protože právě tam jsme skončili na prvních dvou místech. Jak naše Áčko, tak i Béčko odehrálo turnaj na výbornou. Avšak soupeřům se to nelíbilo, proto uspořádali dne 24.1.2009 turnaj ve Zhoři.
Tentokrát se nehrálo ani o pohár, ani o žádné věcné ceny. Šlo o věc mnohem cennější. Šlo o čest !!!! :-D Soupeř již týden před prvním hvizdem na tomto miniturnaji hlásal, že Tatchenta A i naši spoluhráči v Béčku skončí na 3. a 4. místě. No co si budeme povídat, sebevědomí jim nechybělo. :D
Jak už jsem zde zmínil šlo o malý turnaj, kterého se účastnily 4 mužstva. Tatchenta A, Tatchenta B, NASA a Juniorka.

Naše (ne)tradiční sestava:

Tatchenta Zhoř „A“: Pavel, Z.I.P., Krim, Ota, Jéňa, Marw & Blonďák

Tatchenta Zhoř „B“: Cecil, Véňa, Kjuba, Martínek, Sířa & Márty

Marodka: Rammy(problém s obuví), George(osobní důvody)

Vzhledem k tomu, že turnaj hrály pouze 4 teamy. Oproti Jihlavě se změnil hrací čas na 2×15 hrubého. Počet hráčů na 3+1 kvůli velikosti tělocvičny.
K losu do tabulky došlo až na místě, proto jsme byli plni očekávání…. Nakonec to dopadlo narozdíl od Jihlavy lépe. Naše dva teamy se střetli až v předposledním zápase turnaje.

Jako první zápas byl na programu:

Tatchenta Zhoř „B“ vs. Juniorka 11:7
(Márty 4, Klokan 4, Kjuba 2, , Martínek)
Pěkně divoké skóre! Člověk by si mohl říct, že Tatchenta měla stále převahu. Dokonce, že vedla a dostávala góly až ke konci, kdy o nic nešlo. Bylo to však jinak. První půlka zápasu byla vyrovnaná. Ani jeden team nevedl více jak o gól. Márty držel svými střelami team v dosahu soupeře. Po půlce však soupeř lépe bránil. Nepouštěl naše hráče, zejména Mártyho ke střelám. Zdálo se, že Juniorka urve výhru. Avšak trojice Kjuba, Martinek a Klokan začala dávat góly v pravý čas. Nakonec Juniorce jakoby došly síly. Přece jen hrát 30 minut v tempu pro 4 kluky (ještě když prý byli po flámu:-D) není jednoduché.

K druhému utkání nastoupily teamy:

Tatchenta Zhoř „A“ vs. NASA 6:2
(Márw 2, Jéňa 2, Ota, Blonďák)
Jelikož s NASA jsme měli již zkušenosti, věděli jsme, že to nebude jednoduché. I vývoj utkání tomu nasvědčoval. Tuhé souboje, málo prostoru a blokované střely. To vše přinesl úvod utkání. Naše Áčko po velkém úsilí vedlo 3:0. Soupeř pod taktovkou Richarda Březny se však nevzdával. Našimi chybami se dostávali před Našeho gólmana. Pavel opět ukazoval proč je naší brankářskou jedničkou. Dvěma gólům však zabránit nedokázal. výsledek 3:2 po první polovině. O přestávce jsme si řekli, že musíme zabrat(teda aspoň myslím, že jsme si to řekli:-D). Začali jsme běhat, napadat a nakonec i skórovat. Hlavní roly na sebe vzal Jéňa. Dvě střely z jeho nové hokejky skončily v síti. I díky jeho gólům jsme vyhráli.

Další zápas svedli:

Tatchenta Zhoř „A“ vs. JUNIORKA 11(12):4
(Zip 4, Krim 3, Blonďák 2, Ota,, Jéňa, Márw)
Jak vidíte opět se zde objevilo Áčko. Los je los. Po delší pauze( asi 5 minut:)) jsme se vrhli do víru druhého zápasu. Značně unavená Juniorka nekladla příliš odpor. Její obrana často jen vyhazovala. Toho perfektně využíval Zip, který se blýskl čtyřmi góly. Krim, který dal dva góly nebyl příliš pozadu. Po půlce hlavně díky této dvojici 7:0. Jak je zřejmé Pavel držel nulu. S odhodláním pomoct mu k nule v celém zápase, jsme šli do druhého poločasu. Brankostroj se nezastavoval. Vedli jsme již 10:0. Pavel se stále těšil nulou. V tom to přišlo.:-D Jeden z mála úniků hostů skončil gólem. Ota rychle po buly odpověděl. Juniorka jako by nabrala druhej(no možná i třetí, čtvrtej:-D) dech. Snížila i díky nešťastnému vlastenci Zipa na 11:4. Poté jsme přidali ještě jeden gól(podle nás). Bohužel nebyl započítán. Proto nahoře ta dvanácka v závorce. Nevíme, kdo nedal gól, proto s rezervou bereme výhru 12:4.

Osudový čtvrtý zápas turnaje pro naše Béčko:

Tatchenta Zhoř „B“ vs. NASA 9:10
(Márty 4, Kjuba 2, Klokan 2, Martínek)
Asi nejnapínavější zápas celého turnaje, které píšťalkou řídil Marw. Hra se přelévala ze strany na stranu. Náš soupeř často vedl i o tři góly. Dařilo se nám dotahovat. Soupeř věděl, kde je hlavní motor Tatchenty. Mártyho často blokovali, nepouštěli ke střelám. Jelikož náš kapitán byl permanentně bráněn, museli otěže převzít jiní. Mladíci ze Zhoře bojovali a stříleli občas i vsítili gól. Bohužel na to kolik šlo střel, nebylo těch gólů tolik. Míček jakoby úmyslně uhýbal. První poločas skončil 4:7. Do druhé půlky jsme vletěli, dali s hole Mártyho gól. Velmi slibně rozjetá druhá polovina pokračovala. Véňa snižoval na rozdíl jediné branky. Hned po buly však zchladil naši euforii soupeř. Toto jakoby nás zlomilo. Když se podařilo dát goal, soupeř hned odpověděl. Neorganizovaná obrana dostávala zásahy. NASA vedla již 10:7. Přes snahy všech našich hráčů, to stačilo jen na snížení na 9:10. Bohužel na ostatní nestačil už čas.

Předposlední zápas? Šikovní čtenáři ví o koho jde:

Tatchenta Zhoř „A“ vs. Tatchenta Zhoř „B“ 8:5
(Krim 3, Jéňa 2, Zip 2, Martínek 2, Sířa, Kjuba, Marw, Véňa)
Zápas kde už o nic nešlo. Bylo to vidět i na přístupu okolí. Rozhodčí nebyl(byl ale nepískal, asi se bál:-D). Béčko bojovalo, ale předchozí zápas je stál mnoho sil. Hrálo se vyrovnaně bez sebemenších zákeřností. Padali góly na obou stranách. Je paradox ba možná smůla, že v zápase ve kterém o nic nejde, přijde zranění. Ota, který má dlouhodobě problém s ramenem, upadl a vyhodil si ho. Každému z nás po jeho pádu bylo jasné, co se stalo. Naštěstí se mu povedlo ho nahodit zpátky, ale je pochopitelní, že toto utkání nedohrál.. Sířa prvním gólem v turnaji mírnil prohru Béčka na 5:8. V utkání se trefili až na Blonďáka, Mártyho a Oty všichni.

Poslední zápas:

NASA vs. JUNIORKA 12:9
Jak je vidět zápasu se nezúčastnil ani jeden náš celek. Je tedy třeba komentář? Jediné co jsme s tím měli společného bylo to, že Sířa pískal. Sláva mu. :-D

Konečné pořadí:
1) FBC Tatchenta Zhoř „A“
2) NASA
3) FBC Tatchenta Zhoř „B“
4) Juniorka

Trocha statistik:

Tatchenta Zhoř „A“:

Krim – 6 gólů
Zip – 6 gólů
Jéňa – 5 gólů
Marw – 4 góly
Blonďák – 3 góly
Ota – 2 góly

Pavel – 3,66666 (průměr branky na zápas)

Tatchenta Zhoř „B“:

Márty – 8 gólů
Véňa – 7 gólů
Kjuba – 5 gólů
Martínek – 4 góly
Sířa – 1 gól

Cecil – 7,33333 (průměr branky na zápas)

Hodnocení hráčů:

Pavel – Chybělo málo k nule. Příště se dočkáš. Třeba:-D. Ne fakt skvělej výkon.

Cecil – O proti Pavlovi jsi byl častěji pod palbou. Přesto můžeš být spokojený. Nemáš se za co stydět. :)

Sířa – Tradičně hrál za béčko. Opět jim pomáhal v zadních řadách. Stabilně dobrý výkon.

Márw – Hele, že mě jednou naučíš střílet? :D S Jéňou neprostupná obrana. Výborná práce.

Jéňa – 5 gólů máš můj obdiv. Předvedl přehled a hlavně střelbu. Respekt !

Márty – Na tomhle turnaji to měl těžký. Přesto se s tím popral na jedničku. Dál nekomentuji nechci se zas opakovat :D

Zip – Prostě střelec. Nikdy jsem neviděl nikoho s takovým tahem na bránu. Zápas od zápasu to víc a víc potvrzuje.

Krim – Navrátilec z Béčka. Je mu jedno kde nebo s kým hraje. Pořád dává stejně gólů. Prostě good job.

Véňa – Opora „B“ teamu. Proti starším má stále silovou nevýhodu. Přesto byl vidět. Kdybych bylo známkování jak ve škole, máš za 1. :)

Kjuba – Výborná hra dopředu. Odvedl kus dobrý práce. GJ negře :)

Martínek – Dával góly což se od něj čeká. Dobrá hra i směrem dozadu. Stejnej problém jak
Véňa, a to je ta síla. To doženete. Otázka času. Jinak hra n1 :)

Ota – První dva zápasy super. Dobrá hra dozadu. Rozehrávka, rychlá kombinace. Škoda toho ramene. :(

Blonďák – Stejné hodnocení jako u Oty, až na to vyhozený rameno :)

Velký dík patří pořadatelům. Zejména za občerstvení. Nakonec nás překvapili i cenově. První cena: celej jeden LAHVÁČ :D. Příští turnaj věřím, že budou první dvě místa opět TATCHENTY ! Nicméně není se za co stydět. Děkuji spoluhráčům a samozřejmě i Vám co jste to dočetli až sem.

pozn. autora: Děkuji za vrácení tepláků, které mi byly „zcizeny“ :D

Blonďák

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP