První přípravný zápas

Fakt, že bez přípravných utkání nejde vstoupit do ligy, jsme si ověřili již minulou sezonu v lize Vysočiny. Před historickým vstupem Tatchenty do 3. ligy jsme proto sjednali přátelský zápas s nováčkem letošního ročníku ligy Vysočiny FBC Salamandrou SAM Nové Ransko. Soupeř zajistil novou moderní halu ve Skutči. Plánovaný hrací čas 3 x 18 minut čistého času, byl v závěru doplněn ještě 10 minutovým prodloužením.

Naše sestava čítala 9 hráčů do pole, chyběli pouze ZIP a Marw, které ze hry vyřadila nemoc. V brance klasicky Pavel a svou zápasovou premiéru za Tatchenta si odbyl i Mára.
Řada nových týmů nás bude čekat v lize a jinak tomu nebylo ani nyní, soupeř z Nového Ranska byl pro nás velkou neznámou, ale od začátku bylo jasné, že se bude jednat o vyrovnaný zápas a kvalitní generálku na první ligové boje.
Do první třetiny jsme nevstoupili dobře a jednoznačně tahali za kratší konec, z čehož vyústil rychlý gól v naší síti. Soupeř byl celou první třetinu lepší, výsledkově jsme ji však lépe zvládli my v poměru 3:2.
Ve druhé části se hra vyrovnala, ale byli jsme stále horším týmem, co se týká kombinací a celkového obrazu hry, skóre se měnilo poměrně výrazně, padlo celkem 7 branek, střelecky se opět více dařilo nám – 4:3.
Poslední 18 minutová třetina přinesla urputný boj z obou stran, i když nám postupně poměrně výrazně ubývaly síly, i přesto jsme pouze jednou inkasovali a naopak z naší strany korigoval Rammy.
Zápas byl zakončen poslední, tentokrát 10 minutovou čtvrtinou, jejíž obraz byl podobný a stejný byl i výsledek 1:1.

Celkově se bezpochyby jednalo o oboustranně přínosný zápas, který jsme výsledkově výhrou 9:7 nakonec zvládli. Co se týká naší předvedené hry, byla zde řada nedostatků, na kterých je nutné zapracovat. V ligových zápasech se musíme zlepšit, protože takový výkon na výhry v lize určitě stačit nebude. Tradičně kvalitní výkon podal Pavel, který předvedl několik zázračných zákroků, z pole bych určitě vyzdvihl výkon Rammyho, který vyšperkoval třemi gól. Pochvala putuje i na konto Máry, který svůj první ostrý zápas zvládl velice dobře.

Soupeři gratulujeme k předvedené hře a přejeme mu mnoho úspěchů v lize Vysočiny.

Márty

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP