Opožděný vánoční dárek

Sotva jsme si rozdali kapry, snědli dárky a ozdobili vánočku, vyrazili jsme na „Vánoční turnaj“, který se konal 27. prosince v budově ZŠ Demlova v Jihlavě.

Odcestovali jsme rozděleni na dva teamy. Den před odjezdem nastala závažná komplikace. Marw se omluvil z důvodu nemoci! Přibyl tak k Huculovi, který bobuje na horách. Aby toho nebylo málo, Jéňa si na pátečním tréninku zlomil hůl, takže jeho start byl také ohrožen. Nakonec však hodný strýček Krim zapůjčil hůl a zmírnil tak ztráty (sláva mu :D ), Hucula nahradil Lyju (děkujeme). Těsně před odjezdem zvonil telefon a důležitá opora B teamu Kjuba dostal rýmičku a kašílek :D , proto se také nezúčastnil. Přes všechny problémy jsme vyrazili.

Konečné složení:

FBC Tatchenta Zhoř „A“ : Pavel, Jéňa, Rammy, Z.I.P, Ota & Blonďák

FBC Tatchenta Zhoř „B“ : Lyju, Márty, Sířa, Krim, Véňa & Martínek

(k sestavě: Krim musel nahradit Kjubu v„B“ teamu)

Turnaj začal v 8:00 a zúčastnilo se ho 5 teamů. Hrací čas 2×12 min s počtem hráčů 4+1. Pro prvního byl připraven pohár.

První zápas měli hrát NASA a JUNIORKA. Avšak se jim opozdila dodávka dresů, proto se prohodil první a druhý zápas. Stalo se to, co jsme nechtěli.

První zápas celého turnaje Tatchenta „A“ vs. Tatchenta „B“. První půlku zápasu vyhrálo naše „áčko“ 3:2. Přesto bych dokázal tvrdit, že to mělo být naopak. „Béčko“ pod taktovkou našeho kapitána Mártyho předvádělo výborný výkon. Jen díky Pavlovi byl stav jaký byl. Konečný stav 7:2 byl pro „béčko“ krutý. I když výsledek vypovídal o jednoznačném vítězství, každý, kdo to viděl, řekne, že tomu tak nebylo.

Další zápasy FBC TATCHENTA ZHOŘ „A“:

Druhý zápas byl proti neznámému teamu NASA. Opět slabší první půle, kde Pavel chyboval, kdy nedával pozor a dostal gól přes půl hřiště, skončila 3:2. Gólově se prosadil dvakrát Z.I.P a jednou Rammy. Další góly z hokejek Jardy a Z.I.Pa znamenaly vedení 6:2. Ke konci přidal team NASA ještě jeden gól, kdy se před Pavlem objevili dva soupeřovi útočníci. Ač se náš brankář snažil, jak chtěl, nedokázal zabránit gólu. Konečný stav: 6:3

V třetím zápase jsme potkali team JUNIORKY. Ponaučili jsme se z minulých zápasů a nic jsme nenechali náhodě. První půli jsme přejeli team stejně starých kluků rozdílem třídy. Brankově se prosadili všichni až na Blonďáka.. Jéňa střelou z levé strany (Krimova „stará“……….. hokejka si vzpomněla na svá úspěšná léta :D ) zakončil první poločas utkání 6:1. Utkání probíhalo i po přestávce ve stejném tempu, i když výsledek to moc nezměnilo. Pouze Ota uzavřel tento zápas hattrickem + 1 gólem k tomu.
Konečný stav: 8:1

Čtvrtý zápas, čili poslední v tomto turnaji jsme nastoupili s teamem BANÁNŮ. Team známe z působení na Easter cupu v roce 2007. Zápas skončil, když na ukazateli jasně svítilo skóre 8:2 :D Ani v tomto zápase si neodpustil branku Z.I.P. Ota dal další 3 góly. Rammy opět skvěle bránil a v tomto utkání dal navíc hattrick.

FBC Tatchenta Zhoř „A“ obsadila v turnaji první místo s úctyhodným skóre 29:8.

Pavel – Skvělými výhozy posílal útočníky do šancí. Až na tu chybu v druhém zápase velmi dobrý výkon.

Jéňa – Přestože neměl svoji střeleckou hůl (padla při střetu s Mártym na tréninku:D), odehrál utkání s velkým nasazením. Člověk pro obranu stvořený. Není, co vytknout.

Rammy – „raketa“ jménem Rammy. Rychlost, střela, odvaha, přehled, prostě dokáže hrát všude. Dal hattrick. Co to znamená? …………………… Je dobrej :D.

Z.I.P’ik (’ak, ’iQ) – Překvapivě dával góly. Překvapivě si našel v soupeřích svého kamaráda, s kterým se mohl kočkovat. Prostě Zip :D Ne fakt hrál na úrovni. :)

Ota – Nejlepší střelec v našich řadách. Začal chodit na tréninky a je vidět, že mu to prospívá. Předvedl spousty krásných akcí zakončené gólem. Respekt !

Blonďák – nasazení v útoku s Otou se ukázalo jako perfektní tah, jejich souhra byla famózní, předvedl tah na branku i střelbu. Respekt! (by marty)

Další zápasy FBC TATCHENTA ZHOŘ „B“:

Po prvním prohraném zápase se i náš druhý team dočkal možnosti napravit si reputaci. V druhém zápase jsme narazili na BANÁNY :D . Skvěle chytající Lyju pustil v prvním poločase za své záda pouze jeden gól a pomohl velkou měrou k poločasovému výsledku 3:1. V tomto zápase se blýskli třemi góly Martínek s Mártym. Díky tomu se mohl náš team radovat z výhry 8:4.

Před třetím zápasem si všichni hráči uvědomili, že to bude mnohem těžší než předešlý match. Postavil se nám silný tým NASA. Pořadatelé hájící barvy celku NASA do první půlky vletěli ve velkém stylu. Zasypávali naši svatyni střelami. Obrana však zvládla začáteční nápor a pomalu se probíjela do útočného pásma. Skvělý zápas odehrálo trio Márty, Krim a Véňa. Dohromady nastříleli 8 gólů. Také Sířa nádhernou střelou přispěl ke konečnému výsledku 9:5.

Čtvrtý zápas byl boj o druhé místo v turnaji. S vědomím, že by to vše mohlo dopadnout nejlépe co to šlo, nastoupili naši hráči na plac. V úvodu utkání s JUNIORKOU jsme měli převahu. Dostali jsme se do vedení i o tři góly, ale bohužel. Mladí fotbalisti bojovali a vydřeli si vedení 5:4 po prvním poločase. Naštěstí Véňa s Martínkem kombinační hrou dokázali dát dva góly a Márty překonal gólmana střelou, jenž se dala nazvat nechytatelnou :D
Konečný stav 7:6

FBC Tatchenta Zhoř „B“ skončila v turnaji na krásném druhém místě !

Lyju – Co by jsme dělali, kdybychom ho neměli, to opravdu nevím. Tréninkové manko nebylo vidět. Myslím, že může být na svůj výkon hrdý. ;)

Sířa – Tradiční opora. Po delší pauze dal úžasný gól. Výborný výkon !

Márty – Prostě má neuvěřitelnej přehled, dokáže hrát jak v útoku, tak vzadu. Strůjce úspěchu.

Krim – Předváděl skvělou hru. Nahrával, střílel góly, bránil. Určitě „béčku“ pomohl velkou mírou. Máš můj obdiv. ;)

Martínek – S Véňou předváděl výborné kombinace. Skvělé góly. Jen tak dál !

Véňa – Výborná kontrola míčku….. přehled, přesné přihrávky :) Good Job :)

Nakonec shrnutí našich střelců:

Tatchenta „A“ : Tatchenta „B“:
Ota – 9 gólů Márty – 8 gólů
Zip – 8 gólů Krim – 6 gólů
Rammy – 6 gólů Véňa – 6 gólů
Blonďák – 5 gólů Martínek – 5 gólů
Jéňa – 1 gól Sířa – 1 gól

A brankáři:
Tatchenta „A“:
Pavel – Průměr branek na zápas: 2
Tatchenta „B“:
Lyju – Průměr branek na zápas: 5,5

Konečné pořadí:

1. FBC Tatchenta Zhoř „A“
2. FBC Tatchenta Zhoř „B“

3. NASA
4. JUNIORKA
5. BANÁNI

No nevypadá to krásně? Takhle kdyby dopadl každej turnaj, určitě by se nikdo nezlobil. Dík patří pořadatelům. Organizačně se tento turnaj velmi povedl. Škoda jen, že jsme si neodvezli ještě flaštičku becherovky :lol: No co, stačí pohár !!! Ať žije Tatchentaaaaaaaaaaaaaaaa !

A teď pojďte mrknout na fotkyyyyyyyyy – zde

Blonďák

Has one comment to “Opožděný vánoční dárek”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. z tý jihlavy gooood :P

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP