První opravdový ligový skalp!!!

SK Juvenis Přibyslav vs. FBC Tatchenta Zhoř
7:9
( 2:5, 3:1, 2:3 )

(naši střelci: Márty 2, Rammy 2, Véňa 2, Blonďák, Vojta, Kjuba)

V pátek 26. září 2008 jsme odjeli na přátelské utkání s Přibyslavským “A“ teamem. Odcestovali jsme v nekompletní sestavě, přesto jsme pomýšleli minimálně na vyrovnaný zápas. Po předchozí porážce 3:11 se stejným soupeřem jsme měli co zlepšovat.
Složení teamu bylo následující:
Branka nečekaně Pavel.
Obrana: Rammy, Sířa a Jéňa.
Na středu: Márty s Vojtou.
V útoku: Blonďák, Míra, Kjuba, Véňa, Martínek.

Bohužel nemohli jet Ota (práce), Marw (rodinné důvody) a George (zranění ruky). Aby toho nebylo málo, tak si z nás Míra udělal dobrý den a údajně neúmyslně si nechal doma boty. Sířa byl tak ochotnej, v Polné otočil auto a vrátil se pro ně. :D Dorazili jsme na místo jen tak tak. A zahájili jsme utkání.

I. třetina
První tři minuty připomínaly spíše plácaní než hraní, ale pak to přišlo. Márty nekompromisní střelou otevřel skóre 1:0 pro Tatchentu. Tento gól nás uklidnil a pomalu jsme začínali získávat převahu. Druhý zásah do přibyslavské sítě zaznamenal RaMmy, který svou střelou ze střední vzdálenosti nedal brankáři žádnou šanci. 2:0. Tyto dva góly v rychlém sledu nejspíše trochu rozhodily obranu domácích. Martínek intenzivním napadáním donutil obránce Přibyslavi k chybě a ten nahrál Blonďákovi přímo na hůl. Nedalo se s tím dělat nic jiného než tuto chybu potrestat. 3:0. Možná rychlé vedení nás trochu uspalo. Soupeř proto moc dlouho neotálel a snížil na 3:1.Hra se poté přelévala ze strany na stranu. Další gólová situace vznikla, když naši obránci dobře rozehráli na rozběhnutého Blonďáka, který však špatně nahrál Mártymu. Ten na míček nedosáhl, ale naštěstí za ním stál připravený „shooter“ Kjuba a skóroval 4:1. Pak se hra na chvíli uklidnila. To vše přestalo ve chvíli, kdy nás rozhodčí poslal do čtyř za údajné opakované sekání. Proviněným byl Márty. Bez odmlouvání opustil hrací plochu, přesto že to bylo sporné vyloučení. Bohužel team Přibyslavi využil přesily na hrací ploše a po minutě skóroval 4:2. S tím však moc nesouhlasil Véňa při prohrané buly, napadal soupeře, sebral míček a lehkou elegantní střelou dal gól na 5:2. A právě tento výsledek uzavřel první třetinu.

II. třetina
Do druhé třetiny jsme vstoupili s tím, že budeme hrát minimálně stejně jak v předešlé části utkání. Jak to tak bývá, i když se něco řekne, nemusí to tak být. Soupeř na nás hrál jednoduchý styl. Nahazoval na bránu a těžil z rychlých protiútoků. Gól Mártyho, který dal po akci na jeden dotek, byl jen slabou náplastí. Jako by nás už nic nenapadalo. Při rozehrávkách jsme se nemohli dohodnout jak stát, míček nám skákal přes lopaty. Pozdvihnul bych snad jen výkon Pavla, který opravdu chytal výborně. Myslím, že skóre druhé třetiny by bylo daleko horší, kdyby nehájil naši branku. Dále jsme si v této třetině vyzkoušeli také početní převahu. Sice z toho nepadl gól, ale byla zahrána s klidem, s přesnými nahrávkami a pár střeleckých pozic se tam taky našlo. Pouze tyto tři pozitiva jsem našel na této třetině(Pavel, Mártyho gól, přesilová hra). Skóre druhé třetiny skončilo 1:3. A celkově 6:5.

III. třetina
Rozdíl jediné branky. Asi to nás motivovalo a do dalšího dějství jsme šli po hlavě. Véňa si dobře naběhl, dostal nahrávku a zvýšil na 7:5. Přesto se soupeř nevzdal. Snížil po vyloučení Vojty na rozdíl jednoho gólu 7:6. Zlomový moment celého zápasu byl, když Sířa přihrál RaMmymu, a ten přes půl hřiště překvapil jak gólmana hostů, tak sebe 8:6. Hráči Přibyslavi nevěřícně koukali. Výsledek upravil po přihrávce od Krima Vojta se zlomenou hokejkou na 9:6. Krátce po brance byl tvrdě atakován a přivodil si zranění loktu. Doufáme, že bude v pořádku. Poslední gól zápasu padl v poslední minutě z hole domácího hráče. Více se už nestalo. Konečný stav: 9:7.

Hodnocení jednotlivých hráčů
Pavel - Výborný výkon. Myslím, že spousta z nás nechápe jak dokáže takhle chytat při jeho tréninkovém vytížení. Ne opravdu klobouk dolů. Akorát pořád hlídat tyčky Pavle :)
RaMmy - Nejrychlejší člověk světa nebo minimálně Tatchenty. :-D skvělé bránění, dva góly. To vše RaMmy za zápas stihne. Skvělý zápas.
Jéňa – Svoji tvrdostí a sílou platí na soupeře. Jak těžké je proti němu hrát, ví z Tatchenty každý kdo chodí na tréninky. Ještě že nakonec jel, kdoví jak by to bylo bez něj.
Sířa – Poslední z trojice obránců. Přesto že jeho zdravotní stav nebyl příliš dobrý, odehrál velmi dobrý zápas. Nahrál na gól.
Márty – Muž na svém místě. Četl hru, vsítil dva góly a bezvadně se vracel. Pouze škoda toho vyloučení. Hrál jako vždy nadprůměrně a s velkým odhodláním.
Vojta – Pro změnu další středový hráč. Celý zápas měl obrovský tah na bránu, důkazem je tomu gól, kterému nezabránila ani zlomená hůl.
KriM – Asi se zatím nestalo, že by Míra nedal v Přibyslavi gól. Jednou to muselo přijít. Žádné neštěstí. Střílel, nahrál bráchovi na gól. Příště to tam padne.
Véňa – Kolik že ? 15 let? Není znát věkový rozdíl. Snad pouze v síle, ale to se dožene. Dvakrát se zapsal do tabulky střelců. Jen tak dál.
Martínek – Přesto že jsme si zvyklí, že dává góly, tentokrát tomu tak nebylo. Ale napadal, běhal, dobře se vracel. O gólech to není. Dobrý zápas.
Kjuba – Tenhle „Schnellzug“ kromě gólu zase naběhal maratón. Vyvarovat se dětského pošťuchování na střídačce a bude to OK. Stabilně dobrý výkon
Jarda – odehrál jeden z nejlepších zápasů za Tatchentu, dal gól, na další nahrával. Už poněkolikáté potvrdil jak přínosnou posilu v něm Tatchenta našla.

Blonďák, korekce Čéčko

3 comments to “První opravdový ligový skalp!!!”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. juchůůů :lo:

  2. Blondak says: -#1

    co se ti nezda? :D

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP